F.R.I.E.N.D.S
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

F.R.I.E.N.D.S

WWW.OK1313.YOO7.COM
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
خدمات يقدمها موقع F.R.I.E.N.D.S
ملف جديد للمخبوزات 2u6ix61

.: عدد زوار المنتدى :.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 
المواضيع الأخيرة
» Venedik -SKU: K. 307
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالسبت نوفمبر 02, 2019 2:37 pm من طرف loma

» حبيبتي أنا بقلمي رسم الكلمات
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالسبت نوفمبر 09, 2013 11:33 am من طرف رسم الكلمات

» انفراد مسلسل أرابيسك رائعه الدراما العربية كامل واحد واربعون حلقه
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالإثنين أغسطس 19, 2013 11:34 pm من طرف ahem

» وصفات مجربة في علاج إلتهاب البروستاتا
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالأربعاء أغسطس 07, 2013 4:05 am من طرف Tweety

» مع NASA World Wind 1.4 RC2 يمكنك من مشاهدة أي بقعة في العالم بالأبعاد الثلاثة بثا حيا
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالسبت مايو 11, 2013 12:37 pm من طرف مصطفى الفولى2013

» تواضع سينا عمر بن الخطاب للشاعر حافظ ابراهيم مع الشرح للصف الأول الإعدادى
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالسبت مارس 09, 2013 12:09 am من طرف Tweety

» كل يوم وكل سنة وأنتم بخير وسعادة
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالثلاثاء مارس 05, 2013 7:16 am من طرف Tweety

» مكتبة الشيخ طلعت هواش رحمه الله
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالخميس يناير 24, 2013 6:32 pm من طرف ملك وامير

» اضخم مكتبة افلام اجنبية قديمة ونادرة ممكن عينيك تشوفها
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالثلاثاء يناير 15, 2013 1:06 am من طرف youssef

» القصص الشعبيه الجميله النادره هنا
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالأحد يناير 06, 2013 8:55 am من طرف mody972005

»  حصرياً النسخة الـ 720p BluRay7 لفيلم الرعب والغموض الرهيب Hard Ride To Hell 2010 مترجم تحميل مباشر وعلى أكثر من سيرفر
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالجمعة ديسمبر 14, 2012 7:30 pm من طرف كمنت

» انا رولا ممكن ترحيب
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالسبت ديسمبر 01, 2012 3:11 pm من طرف Tweety

» كيف تتعامل مع شركات التسويق الالكتروني واشهار المواقع ؟
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالجمعة نوفمبر 23, 2012 12:28 am من طرف تائبه

» التمثيليه الاذاعيه النادره الف يوم ويوم
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالسبت أكتوبر 20, 2012 12:56 am من طرف قدرى حنفى السيد

» سؤال اتحدى اى حد فى المنتدى يحله؟؟؟؟؟؟؟, رهان بمليون جنيه لو حد حله
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالخميس أكتوبر 18, 2012 7:14 pm من طرف نبيل سويلم

» Anticrash 3.6 برنامج يمنع حدوث أي تهنيج أو تعطيل في الجهاز أو لأي برنامجوبعالج95فى المائة من اخطاء الجها ز
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 09, 2012 9:12 pm من طرف مصطفى الفولى

» مسلسل " الدوامة "....بطولة : محمود ياسين - نيلى
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 02, 2012 8:42 pm من طرف كمنت

» ايامنا الحلوه....ايام زمان....ادخل وافتكر...ياريت ترجع تاني
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 26, 2012 6:21 am من طرف حنونا

» الفيلم العربى النادر الندم فريد شوقى -نورا
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالجمعة سبتمبر 21, 2012 10:11 pm من طرف كمنت

» جنى مسلم ينقذ فتاه من الهلاك عن طريق المسنجر
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 19, 2012 10:50 pm من طرف maya madkour

» استسلام جنيات بحر اسكندرية 27\12\2009
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 19, 2012 10:44 pm من طرف maya madkour

» قصة حب بين جنية وإنسي
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 19, 2012 10:36 pm من طرف maya madkour

» السوريه الجميله سلاف فواخرجي
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 19, 2012 10:26 pm من طرف maya madkour

» شاهد بالصور ... زوجة عاريه وعشيقها يقتلان الزوج ويمثلان بجثته
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالثلاثاء سبتمبر 18, 2012 6:39 am من طرف maya madkour

» سيده احتفظت بخاتم الزواج 15 سنه صوره مروعه
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالثلاثاء سبتمبر 18, 2012 6:24 am من طرف maya madkour

» ملف خاص عن الشعر
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالأحد أغسطس 26, 2012 11:25 pm من طرف ملكة الموضه والدبكة

» اذا وصلت لرقم 3 علق اي عضو علي حبل الغسيل ............
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالسبت أغسطس 25, 2012 2:51 pm من طرف ملكة الموضه والدبكة

» مُتصدر البوكس أوفيس الجزء الثاني لفيلم الأكشن الرهيب للعديد من النجوم The Expendables 2 2012 مترجم بجودة TS تحميل مباشر
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالسبت أغسطس 25, 2012 4:45 am من طرف GAME OVER

» ابي حبك يغير لي حياتي
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالجمعة أغسطس 24, 2012 3:09 pm من طرف ملكة الموضه والدبكة

» طريقتان لتجعيد الشعر
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالأربعاء أغسطس 22, 2012 3:49 am من طرف ملكة الموضه والدبكة

» وصفة تشد وتبيض الوجه
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالأربعاء أغسطس 22, 2012 3:37 am من طرف ملكة الموضه والدبكة

» رشاقتك والبطيخ
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالأربعاء أغسطس 22, 2012 3:34 am من طرف ملكة الموضه والدبكة

» إصنعى بنفسك شامبو ضد القشرة
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالأربعاء أغسطس 22, 2012 3:29 am من طرف ملكة الموضه والدبكة

» الطعام الخاص لكل فصيلة دم
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالثلاثاء أغسطس 21, 2012 9:22 am من طرف ملكة الموضه والدبكة

» جمال الرقبة
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالثلاثاء أغسطس 21, 2012 9:15 am من طرف ملكة الموضه والدبكة

» فن نقش الحناء
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالأربعاء أغسطس 15, 2012 12:29 am من طرف تائبه

»  بانفراد تااام مسلسل بينكي وبرين الجزء الأول والثاني مدبلج
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالخميس يوليو 26, 2012 2:19 am من طرف El Prince

» وحشتني...
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالخميس يوليو 26, 2012 2:12 am من طرف El Prince

» لعبة جديدة من واقع الشوبينج للاطفال Cake Shop 2 v1 بحجم 30 ميجا تحميل مباشر
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالخميس يوليو 26, 2012 2:10 am من طرف El Prince

» لعبة خلع الضرس !!!
ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالخميس يوليو 26, 2012 2:09 am من طرف El Prince

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
El Prince - 6036
ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10 
GAME OVER - 4209
ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10 
Tweety - 3271
ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10 
MAIOY - 2506
ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10 
esraa - 2009
ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10 
Nour - 1835
ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10 
داليا منير - 1412
ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10 
بيسو - 1108
ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10 
KiNG 4 EVER - 864
ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10 
TOTA - 836
ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10ملف جديد للمخبوزات I_back10 
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
مكتبة الصور
ملف جديد للمخبوزات Empty
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 2352 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو Abdulhameed فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 32245 مساهمة في هذا المنتدى في 12078 موضوع
تصويت
مصر دلوقتى...
1-محتاجة ثورة جديدة.
ملف جديد للمخبوزات I_back1025%ملف جديد للمخبوزات I_back10
 25% [ 29 ]
2-محتاجة تقف ورا البرلمان الجديد.
ملف جديد للمخبوزات I_back1026%ملف جديد للمخبوزات I_back10
 26% [ 30 ]
3-محتاجة تحقق مطالب الثورة فى وجود المجلس العسكرى.
ملف جديد للمخبوزات I_back1014%ملف جديد للمخبوزات I_back10
 14% [ 16 ]
4-محتاجة حكومة إنقاذ وطنى.
ملف جديد للمخبوزات I_back1015%ملف جديد للمخبوزات I_back10
 15% [ 17 ]
5-محتاجة تثق فى المجلس و متعملش حاجة.
ملف جديد للمخبوزات I_back1021%ملف جديد للمخبوزات I_back10
 21% [ 24 ]
مجموع عدد الأصوات : 116
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 57 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 57 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 124 بتاريخ الجمعة يناير 13, 2012 11:20 pm
خدمات يقدمها موقع F.R.I.E.N.D.S
ملف جديد للمخبوزات 2u6ix61

.: عدد زوار المنتدى :.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط F.R.I.E.N.D.S على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط F.R.I.E.N.D.S على موقع حفض الصفحات
سحابة الكلمات الدلالية
المنام كاترينا دماء تفسير geisha WARRIORS Collector’s التجارة جبسون يقول Quinn الاخضر بخير تفسر الناس 2007 Black مصاص Love Edition اجازة الميت دراكولا Immortal الزنجبيل المرض

 

 ملف جديد للمخبوزات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Tweety
Admin
Admin
Tweety


انثى
عدد الرسائل : 3271
العمر : 52
إحترام قوانين الموقع :
ملف جديد للمخبوزات Left_bar_bleue100 / 100100 / 100ملف جديد للمخبوزات Right_bar_bleue

Personalized field : ملف جديد للمخبوزات 15781610
مزاجى : ملف جديد للمخبوزات Qatary32
الوظيفة : ملف جديد للمخبوزات Profes10
الهواية : ملف جديد للمخبوزات Readin10
علم الدولة : ملف جديد للمخبوزات Male_e10
النادى المفضل : ملف جديد للمخبوزات 2mzy802
إلحـــــالة : ملف جديد للمخبوزات 6ohlxs
الأوسمة الحــاصل عليــها : ملف جديد للمخبوزات 29djrc8
السٌّمعَة : 7
نقاط : 3799
تاريخ التسجيل : 23/08/2008

بطاقة الشخصية
GAME OVER:
HERO 4 EVER:
HERO 4 EVERملف جديد للمخبوزات Empty
ملف جديد للمخبوزات Empty

ملف جديد للمخبوزات Empty
مُساهمةموضوع: ملف جديد للمخبوزات   ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالثلاثاء يوليو 14, 2009 6:35 pm

خبز الموز و الجوز بالشكولاتة




ملف جديد للمخبوزات 2945457899_6cb8ce36a6_o

ينتج قالبين من قوالب التوست



3 كوب دقيق متعدد الإستعمالات
1 معلقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
3/4 معلقة صغيرة ملح
3 بيضات كبيرة
2 كوب سكر
1 1/3 كوب زيت نباتى
فانيليا
1 1/2 موزة مهروسة
1 كوب جوزهند مفروم
1كوب عين جمل محمص و مفروم خشن جدا (ممكن اى مكسرات عندك و ممكن سودانى)
1/2 كوب لبن رايب



قطع شكولاتة والكمية حسب الرغبة





الطريقة





سخنى الفرن و ادهنى القوالب



اخلطى الدقيق و الملح و البيكربونات فى بولة و ضعيهم جانبا


اضربى البيض مع السكر وضيفى الزيت
اضيفى الموزو الفانيليا و جوز الهند و اللبن الرايب
واخلطيهم جيدا
اضيفى قطع الشكولاتة




صبى الخليط فى القوالب و اخبزيها
لمدة 60 دقيقة
و طلعيها تبرد على رف سلك



لا تقطعى خبز الموز او اى مخبوزات
الا بعد ان تبرد عشان لا تنفرط


خبز البرتقال
ملف جديد للمخبوزات 1236205277

4 كوب دقيق متعدد الإستعمالات
1 و ربع معلقة خميرة فورية
1/4 كوب ماء دافىء
عصير برتقالتين كبار او تلاتة متوسطين
يعنى حوالى كوب 350 مللى

بشر البرتقالات المعصورة
معلقة صغيرة ملح
2 معلقة كبيرة سكر
صفار بيضة و يحتفظ بالبياض لدهان وجه الخبز
2 ملعقة زبدة كبيرة


الطريقة
امزجى الخميرة مع الماء الدافىء
و اتركيهم 10 دقائق

اضربى عصير البرتقال مع بشر البرتقال مع صفار البيضة
مع السكر و الدقيق

و اضيفى الخميرة
وارجعى امزجى الخليط
ثم اضيفى الملح

و قلبى المزيج ثم اضيفى الزبدة الطرية
و اخلطى الزبدة كويس
لو لقيتى العجينة ناشفة اوى اضيفى ربع كوب عصير برتقال

اتركى الخبز يتخمر و غطيه بفوطة و دخليها فى مكان دافىء عشان تخمر

حطيها فى قالب مدهون

ممكن تبقى فى قوالب توست او قوالب كيك مزخرفة او صينية عادية
مدهونة و مرشوشة سميد او بقسماط ناعم عشان ماتلزقش

اخبزيها فى فرن سابق التسخين لمدة 45 دقيقة
برديها على رف سلك

رولات الجبن



ملف جديد للمخبوزات UCLApinwheels

الكمية تكفى 32 رول


1/4 كجم كريمة بالقشطة (كريم تشيز) و ممكن استبدالها بجبنة فيتا
و معاها 3 ملاعق كبيرة كريمة لبانى
8 شرائح بسطرمة مفرومة
1/3 كوب جبن رومى مبشور
(ممكن جبنة شيدر )
بصلة متوسطة مبشورة ناعم
حزمة بقدونس صغيرة مفرومة ناعم
معلقة حليب

نصف كيلو عجينة بف بيسترى


الطريقة

اخلطى المكونات جيدا
سخنى الفرن و ابدأى افردى العجينة

افردى الحشوة على العجينة و قطعيها طوليا بقطاعة البيتزا
(او بالسكينة ان لم توجد)

و لفيها رولات


ملف جديد للمخبوزات UCLApinwheels3-1 ملف جديد للمخبوزات UCLApinwheels4


ملف جديد للمخبوزات UCLApinwheels5 ملف جديد للمخبوزات UCLApinwheels6

ملف جديد للمخبوزات UCLApinwheels7
ملف جديد للمخبوزات UCLApinwheels9


اخبزيها لمدة 15 دقيقة



ملف جديد للمخبوزات UCLApinwheels2

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.ok1313.yoo7.com
Tweety
Admin
Admin
Tweety


انثى
عدد الرسائل : 3271
العمر : 52
إحترام قوانين الموقع :
ملف جديد للمخبوزات Left_bar_bleue100 / 100100 / 100ملف جديد للمخبوزات Right_bar_bleue

Personalized field : ملف جديد للمخبوزات 15781610
مزاجى : ملف جديد للمخبوزات Qatary32
الوظيفة : ملف جديد للمخبوزات Profes10
الهواية : ملف جديد للمخبوزات Readin10
علم الدولة : ملف جديد للمخبوزات Male_e10
النادى المفضل : ملف جديد للمخبوزات 2mzy802
إلحـــــالة : ملف جديد للمخبوزات 6ohlxs
الأوسمة الحــاصل عليــها : ملف جديد للمخبوزات 29djrc8
السٌّمعَة : 7
نقاط : 3799
تاريخ التسجيل : 23/08/2008

بطاقة الشخصية
GAME OVER:
HERO 4 EVER:
HERO 4 EVERملف جديد للمخبوزات Empty
ملف جديد للمخبوزات Empty

ملف جديد للمخبوزات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف جديد للمخبوزات   ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالثلاثاء يوليو 14, 2009 6:47 pm

الخبز الحلو


ملف جديد للمخبوزات 2273430631_1f68eed922_m
300 جرام دقيق
2 معلقة كبيرة سكر
معلقة لبن بودرة
2 معلقة صغيرة خميرة فورية


بيضة

3 معالق حليب


رشة ملح

معلقة كبرية زبدة طرية


التزين (اختيارى)
حبة البركة
سمسم
لوز شرائح (مش ضرورى اوى دى زينة مش اكتر)


الطريقة

اخلطى الدقيق و الخميرة و السكر و اللبن البودرة كويس جدا

ثم اضيفى الزبدة و رشة الملح
و اعجينى لغاية لما تبقى العجينة مطاطية
و كوريها كورة كبيرة و غلفيها بالسوليفان كويس و خليها تخمر لمدة ساعة

بعد لما تخمر قسميها كور متساوية
و رصيها فى صينية مدهونة و مرشوة بالدقيقة كويس
رصيها زى الصورة كده ملاصقين لبعض

اتركيها مغطاة جيدا لمدة ساعة تانية
و بعدين ادهنيها بخليط البيضة مع ال 3 معالق لبن و زينيها بالسمسم - حبة البركة


اخبزيها فى فرن سابق التسخين

لمدة 15 دقيقة



ملف جديد للمخبوزات Pretzel
البريتـــــزل






250 مللى ماء دافى



1/2 معلقة صغيرة خميرة فورية
200 جرام دقيق
معلقتين سكر بودرة (لو معندكيش اطحنى معلقتين سكر عادى فى الخلاط)
معلقة زيت نباتى






250 ماء دافىء




و معلقة مائدة بيكربونات الصوديوم



و يكونوا ممزوجين مع بعض جيدا و يتركوا على جنب





التزين بمعلقة قرفة بودرة



معلقتين كبار سكر سنترافيش
و معلقة زبدة سايحة







الطريقة




اخلطى 250 مللى ماء دافىء مع 200 جرام دقيق



مع الخميرة و معلقتين سكر بودرة و معلقة الزيت جيدا و غطيها بالسوليفان و اتركيها تتخمر لغاية لما حجمها يتضاعف




سخنى الفرن




و ادهنى الصينية اللى حاتخبزى فيها




قسمى العجينة التى تضاعف حجمها الى 9 اجزاء




و شكليها بشكل البريتزل (الموجود بالصورة اعلاه)




و بعدين حطيها فى خليط الماء و البيكربونات و شيليها تانى سريعا



وصفى الميه الزيادة منها على ورق مطبخ




اخبزيها لمدة 10 دقائق




او لما تطلع و هى لسة سخنة



ادهنيها بالزبدة السايحة و رشى السكر و بعدين القرفة
خبز الزبيب و القرفة

ممتاز للإفطار و العشاء و فى المدرسة مع الأولاد



ملف جديد للمخبوزات IMG_6739


3 و نصف كوب دقيق (ممكن تستعملى منهم كوب دقيق كامل)
4 معالق صغيرة سكر
1 1/4 معلقة صغيرة ملح
2 معلقة صغيرة خميرة فورية
بيضة
3 معالق زبدة
1/2 كوب لبن رايب و ممكن حليب كامل الدسم بدلا منه
3/4 كوب ماء فاتر
2 معلقة صغيرة قرفة بودرة
نصف كوب عين جمل مجروش خشن
3/4 كوب زبيب (ممكن يكونوا كوب لو حبيتى)


للتزين
ربع كوب سكر
2 ملعقة قرفة بودرة


الطريقة

امزجى المكونات الجافة مع بعض
(الدقيق - السكر - القرفة - الخميرة- الملح)

امزجى البيض و الزبدة و اللبن الرايب او الحليب الكامل الدسم و قلبى كويس و اعجنى لغاية لما تتجانس العجينة

افضلى اعجنى لغاية لما تبقى مطاطية
حطى العين جمل و الزبيب عليها
و اعجنيهم معاها

حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس عشان تخمر
لمدة ساعة او ساعةو نصف

لما العجينة تخمر
رشى دقيق على السطح اللى بتشتغلى عليه
اقسمى العجينة نصفين
و افرديهم بالنشابة (الشوبك)
قسمين متساوين
افرشى على وش النصف الأول معظم خليط السكر و القرفة بتوع التزين
و سيبى معلقتين عشان الآخر

افردى فوقها النصف التانى من العجينة و لفيها كأنها سويسرول

هاتى معلقة زيت نباتى و امسحى بايديك على العجينة من برة
و غطيها بالسولفان كويس
سبيها تخمر تانى ساعة


سخنى الفرن 10 دقائق

حضرى صينية عليها ورقة زبدة او مدهونة و مرشوشة دقيق
حطى الرغيف عليها
و اخبزيها فى حرارة 180
لمدة 20 دقيقة
و بعدين افتحى الفرن و اقلبى الصينية عشان السوى
يكون واحد لمدة 30 دقيقة تانين

اول لما تتخبز طلعيها و هى سخنة رشى عليها خليط السكر و القرفة

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.ok1313.yoo7.com
Tweety
Admin
Admin
Tweety


انثى
عدد الرسائل : 3271
العمر : 52
إحترام قوانين الموقع :
ملف جديد للمخبوزات Left_bar_bleue100 / 100100 / 100ملف جديد للمخبوزات Right_bar_bleue

Personalized field : ملف جديد للمخبوزات 15781610
مزاجى : ملف جديد للمخبوزات Qatary32
الوظيفة : ملف جديد للمخبوزات Profes10
الهواية : ملف جديد للمخبوزات Readin10
علم الدولة : ملف جديد للمخبوزات Male_e10
النادى المفضل : ملف جديد للمخبوزات 2mzy802
إلحـــــالة : ملف جديد للمخبوزات 6ohlxs
الأوسمة الحــاصل عليــها : ملف جديد للمخبوزات 29djrc8
السٌّمعَة : 7
نقاط : 3799
تاريخ التسجيل : 23/08/2008

بطاقة الشخصية
GAME OVER:
HERO 4 EVER:
HERO 4 EVERملف جديد للمخبوزات Empty
ملف جديد للمخبوزات Empty

ملف جديد للمخبوزات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف جديد للمخبوزات   ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالثلاثاء يوليو 14, 2009 6:50 pm

خبز الحلاوة و الشكولاتة

هو نوع من المخبوزات الغربية
ولا يحتوى عادة على الحلاوة الطحينية
ولكن أحد عشاق الخبز
و هو من اصل
غربى
اضاف الحلاوة الطحينية كلمحة عربية للوصفة
الإسم الأصلى لهذا الخبز
البابكا


ملف جديد للمخبوزات Img-7402

ملف جديد للمخبوزات Img-7203




الكمية تنتج رغيفين فى حجم التوست الكبير

ممكن تقسمى الكمية بالنصف لو حبيتى عشان تعملى رغيف واحد

6 اكواب دقيق
2 باكتة خميرة فورية
3/4 كوب سكر
3 بيض فى درجة حرارة الغرفة
1 1/3 كوب حليب دافىء
1/2 معلقة ملح
فانيليا
بشر ليمونة
14 معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة


للتزين

بيضة مخفوقة


للحشو


1/2 كجم حلاوة طحينية مكسرة قطع
1/2 كجم شكولاتة مبشورة
1/2 كوب زبيب
كوب مكسرات محمصة تحميص خفيف (عشان تكون صحية)
يفضل عين جمل و ممكن اى حاجة حتى لو سودانى
و ممكن خليط


رشة قرفة (اختيارى لمحبى القرفة)





ملف جديد للمخبوزات Img-9044b ملف جديد للمخبوزات Img-9048


امزجى كل مكونات العجينة
اعجنيها كويس
حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس اوييي بالسوليفان و سبيها فى التلاجة لمدة 5 او 6 ساعات





ملف جديد للمخبوزات Img-9057b ملف جديد للمخبوزات Img-9061b




قسمى العجينة بعد كده لقسمين (رغيفين)


افردى النصفين بالنشابة
و افردى الحشوة بالتساوى على كل نصف


لفى كل نصف كأنه سويس رول
بالسكينة قطعى في كل رول تقطيع عرضى بدون ماتنزلى لآخر الرغيف يعنى كأنك بتقطعى سويس رول من غي ما تفصليه خالص عن الرول


شيلى كل رول و حطيه فى قالب توست مبطن بورق زبدة


غطيهم بفوطة نظيفة و حطيهم يخمروا فى مكان دافىء لمدة 45 دقيقة


سخنى الفرن
اهنى وجه الرغيفين بالبيضة المخفوقة


حطى القوالب تتخبز لمدة 45 دقيقة


طلعيها بعد كده تبرد على رف سلك


ملحوظة :
ممكن تحتفظى بأحد القوالب فى الفريزر لحين الإستخدام


سخنى القطعة اللى حاتقدميها مغطاة بفويل قبل التقديم


تقدم دافئة و ليس ساخنة






ملف جديد للمخبوزات Img-7291b ملف جديد للمخبوزات Img-9074



ملف جديد للمخبوزات Img-7252


خبز البطاطا الحلوة



ملف جديد للمخبوزات Img_1529-version-2-1






ملف جديد للمخبوزات Img_2346-version-21


1 كوب بطاطا حلوة مهروسة دافئة
2 كوب لبن رايب فى درجة حرارة الغرفة
بيضة فى درجة حرارة الغرفة
1/4 كوب زيت نباتى
3 ملاعق زبدة سايحة و بعدين سبيها فى درجة حرارة الغرفة تبرد
1/4 كوب سكر
2 بكتة خميرة فورية
2 و نصف معلقة صغيرة ملح
من 6 ل 7 اكواب دقيق

الطريقة

امزجى البطاطا المهروسة مع البيضة مع اللبن الرايب مع السكر مع الخميرة مع الزيت و الزبدة

اضيفى كوب واحد دقيق ثم قلبى
اضيفى الملح و قلبى جيدا
و اضيفى باقى الدقيق تدريجيا


رشى السطح اللى بتشتغلى عليه بالدقيق
و اعجينى العجينة لغاية لما تبقى متجانسة تماما
و شكليها على شكل كورة و غطيها بالسوليفان فى بولة مدهونة بالزيت
مع دهان وجه العجينة
و اتركيها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها فى مكان دافىء


بعد مايتضاعف حجمها قسميها قسمين و قسمى كل قسم 8 كور صغيرة


جهزى 2 صينية مفروشة بورق الزبدة


و شكلى العجينة لكور بالطريقة المبينة فى الصور ادناه


بعد كده غطيها لمدة 20 دقيقة قبل ماتخبزيهم
سخنى الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق


قبل ماتدخليهم الفرن رشى عليهم رشة دقيق للزينة
و اخبزيهم لمدة 20 او 25 دقيقة مع قلب الصينية فى منتصف وقت الخبيز
عشان السوى يكون متساوى من كل الجهات


برديها بعد كده على رف سلك


و ممكن تحتفظى بيهم فى الفريزر


لو حبيتى تعيدى تسخينهم قبل التقديم غطيهم بالفويل كويس
و سخنيه 5 او 7 دقائق



ملف جديد للمخبوزات Img_22641



ملف جديد للمخبوزات Img_22681







ملف جديد للمخبوزات Img_2271-version-21







ملف جديد للمخبوزات Img_2274-version-21







ملف جديد للمخبوزات Img_2275-version-21






ملف جديد للمخبوزات Img_22761





ملف جديد للمخبوزات Img_22802



اختبار تضاعف العجينة




ملف جديد للمخبوزات Img_22811







ملف جديد للمخبوزات Img_22821




ملف جديد للمخبوزات Img_2283







ملف جديد للمخبوزات Img_22901







ملف جديد للمخبوزات Img_2297-version-21




ملف جديد للمخبوزات Img_2308-version-22









ملف جديد للمخبوزات Img_2301-version-23




ملف جديد للمخبوزات Img_2302-version-21




ملف جديد للمخبوزات Img_23171







ملف جديد للمخبوزات Img_23321







ملف جديد للمخبوزات Img_2358-version-21
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.ok1313.yoo7.com
Tweety
Admin
Admin
Tweety


انثى
عدد الرسائل : 3271
العمر : 52
إحترام قوانين الموقع :
ملف جديد للمخبوزات Left_bar_bleue100 / 100100 / 100ملف جديد للمخبوزات Right_bar_bleue

Personalized field : ملف جديد للمخبوزات 15781610
مزاجى : ملف جديد للمخبوزات Qatary32
الوظيفة : ملف جديد للمخبوزات Profes10
الهواية : ملف جديد للمخبوزات Readin10
علم الدولة : ملف جديد للمخبوزات Male_e10
النادى المفضل : ملف جديد للمخبوزات 2mzy802
إلحـــــالة : ملف جديد للمخبوزات 6ohlxs
الأوسمة الحــاصل عليــها : ملف جديد للمخبوزات 29djrc8
السٌّمعَة : 7
نقاط : 3799
تاريخ التسجيل : 23/08/2008

بطاقة الشخصية
GAME OVER:
HERO 4 EVER:
HERO 4 EVERملف جديد للمخبوزات Empty
ملف جديد للمخبوزات Empty

ملف جديد للمخبوزات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف جديد للمخبوزات   ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالثلاثاء يوليو 14, 2009 6:51 pm

كويرات الكاستر



ملف جديد للمخبوزات Beignets3





ملف جديد للمخبوزات Beignets1





ملف جديد للمخبوزات Beignets4

مقادير عجينة الكويرات



280 جرام دقيق
1/2 باكتة خميرة فورية
2 معلقة كبيرة سكر
1/2 معلقة صغيرة ملح
بيضة +صفار بيضة
1/4 كوب حليب
معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة




مقاديرالكاستر او الكريم باتسير



2 كوب حليب
فانيليا
4 صفار بيض
1/3 كوب سكر
1/3 كوب نشا



طريقة عجينة الكويرات



اخلطى الدقيق مع الخميرة
اخلطى باقى المكونات
و اعجنيها جيدا
غطيها و اتركيها تخمر حتى تتضاعف فى الحجم بعد حوالى ساعة و نصف


قسمى العجينة بعد كده كور صغيرة فى حجم الخوخة الضغيرة
و غطيها واتركيها ترتاح 30 دقيقة




طريقة الكريم باتسير

امزجى الفانيليا مع الحليب و اغليهم و بعدين سبيهم على جنب

اخفقى السكر مع صفار البيض ثم اضيفى النشا
وقلبى جيدا

اضيفى 1/2كوب من الحليب الذى سبق غليه لخليط اللبن و قلبى جيدا

ثم اعيدى خليط البيض و السكر و النشا الى مقدار الحليب السابق غليه
و سخنيهم على نار هادئة مع التقليب بالمضرب البيض اليدوى
حتى يصبح قوامه غليظا و غطيه


*******
سخنى زيت نباتى فى مقلاة
واقلى الكويرات حتى يصبح لونها ذهبى

طلعيهم يصفوا من الزيت على ورق مطبخ
و بواسطة كيس الحلويات ضخى الكريم باتسير فى قلب الكور و هى سخنة


اختيارى

لو مش عايزة تحشيهم ممكن تدحرجيهم فى خليط سكر بودرة و قرفة و هى مازالت
ساخنة


ـــــــــــــــــــــــ


الكريسينى
الباتونساليه الإيطالى



اصل نشأته فى مدينة تورين بايطاليا بالقرن ال 17





ملف جديد للمخبوزات Grissini+1




ملف جديد للمخبوزات Grissini+2



المكونات

3/4 كوب حليب دافىء
1 معلقة كبيرة سكر
1 و 3/4 معلقة صغيرة خميرة فورية
1 1/2 كوب دقيق
2 ملعقة زيت

1 و ربع معلقة صغيرة ملح
1 معلقة( زعتر مطحون +بردقوش+روزمارى)
رشة فلفل اسود

اختيارى
سمسم للزينة
كمون حب للزينة
حبة البركة للزينة


الطريقة


اضيفى السكر و الخميرة للحليب
لما تعمل فقاقيع
اضيفى الدقيق و الزيت
و الملح و التوابل و اعجنى جيدا
حطيها فى بولة مدهونة
وغطيها عشان تخمر وتتضاعف فى الحجم

بعد كده قسمى العجينة قطع صغيرة و ابرميها على شكل عصيان رفيعة جدا جدا

او افردى العجينة بالنشابة و بقطاعة البيتزا او سكينة قطعى العجينة عصيان رفيعة

ادهنى العجينة ببيضة مخفوقة
وزينيها بالكمون او حبة البركة او السمسم


سخنى الفرن
حطى ورق زبدة فى الصينية
اخبزيها 15 دقيقة
و برديها خالص بعدين احفظيها فى علبة مفرغة من الهواء عشان تفضل طازة

توست الجبنة الريكوتا

ملف جديد للمخبوزات Seventeen+051

المكونات
300 مللى ماء دافىء (اغليه و اتركيه 10 دقائق)
1 باكتة خميرة جافة
125 جرام جبنة ريكوتا
500 جرام دقيق او 4 كوب
1 1/2 معلقة صغيرة ملح
عودين شبت مفرومين ناعم جدا جدا
معلقة زيت نباتى
الطريقة


امزجى الماء و الخميرة فى بولة و لما تتفاعل امزجى معاهم الجبنة الريكوتا


امزجى الدقيق و الملح و الشبت و بعدين اضيفيهم على خليط الماء و الخميرة و الجبنة


ادهنى السطح اللى حاتشتغلى عليه بمعلقة الزيت
و اعجنى لمدة 10 دقائق
حطيها فى بولة مدهونة زيت و غطيها كويس لغاية ما يتضاعف حجمها بعد ساعة تقريبا فى مكان دافىء


ادهنى قالب توست كويس و كمان رشيه بالدقيق
و حطى العجينة فيه
و غطيها و سبيها ساعة و نصف فى مكان دافىء


سخنى الفرن 10 دقائق
رشى سطح الرغيف بالدقيق

حطى القالب فى الفرن على 200 مئوية

لمدة15 دقيقة و بعدين وطى النار لدرجة 160 مئوية و اخبزيه لمدة 30 دقيقة
او لغاية ما يأخذ شكل الرغيف اللى فى الصورة.




ملف جديد للمخبوزات Seventeen+061



ملف جديد للمخبوزات Seventeen+055
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.ok1313.yoo7.com
Tweety
Admin
Admin
Tweety


انثى
عدد الرسائل : 3271
العمر : 52
إحترام قوانين الموقع :
ملف جديد للمخبوزات Left_bar_bleue100 / 100100 / 100ملف جديد للمخبوزات Right_bar_bleue

Personalized field : ملف جديد للمخبوزات 15781610
مزاجى : ملف جديد للمخبوزات Qatary32
الوظيفة : ملف جديد للمخبوزات Profes10
الهواية : ملف جديد للمخبوزات Readin10
علم الدولة : ملف جديد للمخبوزات Male_e10
النادى المفضل : ملف جديد للمخبوزات 2mzy802
إلحـــــالة : ملف جديد للمخبوزات 6ohlxs
الأوسمة الحــاصل عليــها : ملف جديد للمخبوزات 29djrc8
السٌّمعَة : 7
نقاط : 3799
تاريخ التسجيل : 23/08/2008

بطاقة الشخصية
GAME OVER:
HERO 4 EVER:
HERO 4 EVERملف جديد للمخبوزات Empty
ملف جديد للمخبوزات Empty

ملف جديد للمخبوزات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف جديد للمخبوزات   ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالثلاثاء يوليو 14, 2009 7:03 pm

خبز الزبيب و عين الجمل


ممتاز للشغل - للمدرسة
و العصرونيات و القعدات العائلية

ملف جديد للمخبوزات UIiwTg12300032


3 كوب دقيق
3 ملاعق سكر
1/2 ملعقة ملح
3 و نصف معلقة صغيرة خميرة فورية

بشر قشرة ليمونة او برتقالة
2 بيضة مخفوقة
2 كوب لبك كامل الدسم فى درجة حرارة الغرفة
2 معلقة زبدة سايحة
1/4 كوب ماء دافىء
1/2 كوب عين جمل مكسر خشن
كوب زبيب او قراصيا مقطعة صغير
بيضة مخفوقة لدهان الوجه

الطريقة

اخلطى المكونات الجافة مع بعض
اخلطى المكونات السائلة مع بعض
امزجى الإتنين مع بعض كويس اوى

حطى عليهم الزبيب و العين جمل
و اعجنى كويس و حطيهم فى بولة و غطيهم كويس لمدة ساعتين عشان تخمر
شكلى العجينة على شكل الضفيرة كما بالشكل اعلاه


ادهنيها بالبيضة المخفوقة و سبيها ساعة فى مكان دافى تخمر


او لغاية ما يتضاعف حجمها


اخبزيها لمدة 50 دقيقة و اقلبى اتجاه الصينية فى نصف الوقت عشان تستوى من الإتجاهين



الخبز البرتغالى الحلو


ملف جديد للمخبوزات IMG_3967-1

ملف جديد للمخبوزات IMG_3968-2

ملف جديد للمخبوزات IMG_3965-1

ملف جديد للمخبوزات IMG_3972-1

المكونات

القاعدة الإسفنج
½ كوب دقيق
1 ملعقة مائدة سكر
2 ¼ ملعقة صغيرة خميرة فورية
½ كوب ماء فى درجة حرارة الغرفة

العجينة
6 معالق مائدة سكر
1معلقة ملح
1/4 كوب لبن بودرة
4 ملعقة مائدة زبدة طرية فى درجة حرارة الغرفة
2 بيضة
بشر قشرة ليمونة

1 بشر قشرة برتقال
فانيليا
3 كوب دقيق
6 معالق ماء فى درجة حرارة الغرفة (استخدمت فقط 1 1/2 ملعقةانظرى بالأسفل)

لدهان الوجه بيضة مخفوقة مع ملعقة ماء

الطريقة


اخلطى مكونات القاعدة الإسفنجية فى بولة و غطيها و سبيها تخمر ساعة و نصف فى مكان دافىء

بعد ماتخمر القاعدة الإسفنجية ابدأى فى العجينة

اخلطى السكر و الملح و اللبن البودرةو الزبدة فى بولة كبيرة
بعد ما يختلطوا كويس ضيفى البيض و بشر البرتقال و الليمون

اضيفى الدقيق بعد ماتنخليه
و قلبى و اضيفى القاعدة الأسفنجية و اعجنى 15 دقيقة بايدك و 10 دقائق فقط بالعجانة (الكيتشن ايد)

وزودى الميه تدريجيا اذا احتاجت مياه
انا استخدمت معلقة و بعدين اخلط لغاية ما العجينة تجانست (الكلام للكاتبة الأصلية)
و انا عموما احتجت ملعقةو نصف ماء فقط و لكن ذلك يختلف من دقيق لآخر


حطى العجينة فى بولة مدهونة زيت و امسحى بايدك على وش العجينة بالزيت
غطيها و سبيها ساعتين تخمر

قسمى العجينة فى قالبين توست مدهونين و فيهم ورقة زبدة من تحت
سخنى الفرن 10 دقائق

لاحظى ان اثناء التسوية عليكى انك تلفى الصينية و تجيبى الناحة اللى بتواجه ظهر الفرن قدام

عشان السوى يكون واحد

كمان لاحظى ان الخبز ده فيه سكر و من بره ممكن يكون لونه احمر بسبب السكر فى حين انه لسه ماستواش كويس

سويه لمدة 45 - 50 دقيقة


ـــــــــــــــــــ

بودينج خبز الموز بجوزالهند




ملف جديد للمخبوزات Bread_pudding




ملف جديد للمخبوزات Bread_pudding-1



ملف جديد للمخبوزات Bread-pudding_baileys_sauce



صوص البودينج



  • 4 صفار بيض
  • 2 كوب كريمة خفق
  • 1/4 كوب سكر بودرة
  • 2 ملعقة ماء ممزوجين بمعلقة نشا


  1. سخنى كريمة الخفق لكن لا تصل للغليان و بعدين سبيها على جنب
  2. اخلطى صفار البيض و السكر و اضيفى معلقتين من الكريمة المخفوقة السخنة و بعدين زودى معلقتين تانى و قلبى و بعدين ارجعى صبى
الخليط بتاع البيض على الكريمة المخفوقة الساخنة فى اناء الطهى
و قلبى بمضرب البيض اليدوى والعملية دى عشان خاطر البيض مايستويش بفعل الحرارة و يبقى مقلى و ارجعى حطيه على النار تانى و قلبى
اضيفى خليط النشا و الماء و لما الخليط يبقى سميك
شيليه من على النار

اضيفى الصوص ده للبواقى بتاعة خبز الموز اللى هو اول مشاركة فى الموضوع ليا
واخبزيه فى الفرن لمدة 10 دقائق فى فرن سابق التسخين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.ok1313.yoo7.com
Tweety
Admin
Admin
Tweety


انثى
عدد الرسائل : 3271
العمر : 52
إحترام قوانين الموقع :
ملف جديد للمخبوزات Left_bar_bleue100 / 100100 / 100ملف جديد للمخبوزات Right_bar_bleue

Personalized field : ملف جديد للمخبوزات 15781610
مزاجى : ملف جديد للمخبوزات Qatary32
الوظيفة : ملف جديد للمخبوزات Profes10
الهواية : ملف جديد للمخبوزات Readin10
علم الدولة : ملف جديد للمخبوزات Male_e10
النادى المفضل : ملف جديد للمخبوزات 2mzy802
إلحـــــالة : ملف جديد للمخبوزات 6ohlxs
الأوسمة الحــاصل عليــها : ملف جديد للمخبوزات 29djrc8
السٌّمعَة : 7
نقاط : 3799
تاريخ التسجيل : 23/08/2008

بطاقة الشخصية
GAME OVER:
HERO 4 EVER:
HERO 4 EVERملف جديد للمخبوزات Empty
ملف جديد للمخبوزات Empty

ملف جديد للمخبوزات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف جديد للمخبوزات   ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالثلاثاء يوليو 14, 2009 7:20 pm

باندورو

ملف جديد للمخبوزات 1-R181

يشبه الى حد كبير خبز الباناتون الإيطالى الشهير
وهو يعتمد على البيجا او البادىء لإبقائه طازجا مدة 12 يوم

البيجا (البادىء)
1 و نصف كوب دقيق
1/2 كوب كوب ماء بارد
1/8 ملعقة صغيرة خميرة فورية


العجينة
1/4 كوب زبدة غير مملحة
فانيليا و بشر قشرة ليمونة
2 ملعقة ماء بارد
2 بيضة كبيرة
1 1/2 ملعقة صغيرة ملح
1/3 كوب سكر
2كوب دقيق
1 معلقة صغيرة خميرة فورية
1/2 كوب زبيب
1/2 كوب مشمش مجفف مقطع صغير

الطريقة

البيجا
امزجى الدقيقو الماء والخميرة جيدا
غطيها و سبيها تخمر طول الليل



تانى يوم اخلطى كل مكونات العجينة ماعدا الفواكه المجففة و غطيها و اتركيها تخمر
ساعة و نصف


لما تخمر العجينة اخلطى معاها الفواكه المجففة و لكن حاولى تخليها فى جوف العجينة عشان ماتتحرقش لو كانت على وش الرغيف اثناء الخبيز


ادهنى الصسنية و افردى فيها العجينة (تقليديا المفروض تخبز فى صينية على شكل نجمة لكن ذلك غير ضرورى)


اتركيها تخمر تانى ساعتين و غطيها كويس
سنخنى الفرن 10 دقائق


اخبزيها فى الأول 10 دقائق

و بعدين 35 - 40 دقيقة وهى مغطاة بالفويل


اتركيها ترتاح 10 دقائق و بعدين اقلبيها على رف سلك و لما تبرد قطعيها و تقدم مع جبن الماسكربونى او سادة


ــــــــــــــــ

خبز الخلية الطرى بالعسل



ملف جديد للمخبوزات 1236542788





4 كوب دقيق و ابدأى ب 3 فقط لو كنتى بتعجنى على ايديك مش فى العجانة
كوب ماء دافىء
3 معالق زيت نباتى
1 و ربع معلقة صغيرة ملح
بيضة مخفوقة
باكتة خميرة فورية
1/4 كوب عسل



الطريقة


فى بولة كبيرة دوبى الخميرة فى الماء الدافىء
و بعدين اضيفى العسل و قلبى
و اضيفى البيض و الزيت و قلبى تانى
ضيفى الدقيق و الملح و قلبى و ابدأى ب 3 اكواب دقيق فقط فى البداية
اعجينى العجينة على سطح مرشوش بالدقيق لغاية ماتبقى مطاطية


انقلى العجينة فى بولة مدهونة بالزيت
و غطيها ساعتين لغاية ماتتخمر و يتضاعف حجمها فى مكان دافىء



بعد كده قسمى العجينة ل 12 -18 قطعة متساوية
و كوريها و حطيها على صينية مفروش فيها ورق زبدة او صينية مدهونة و غطيها و سبيها تخمر تانى 20 دقيقة

بعد كده رصيها زى الخلية فى صينية مدهونة و مرشوشة دقيق
و اخبزيها لمدة 13 - 15 دقيقة


ملحوظة
بعد 5 دقائق من بداية الخبيز دهنت وجه الخبز بمخلوط معلقة زبدة و معلقة عسل ابيض
ودخلت الفرن تانى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.ok1313.yoo7.com
Tweety
Admin
Admin
Tweety


انثى
عدد الرسائل : 3271
العمر : 52
إحترام قوانين الموقع :
ملف جديد للمخبوزات Left_bar_bleue100 / 100100 / 100ملف جديد للمخبوزات Right_bar_bleue

Personalized field : ملف جديد للمخبوزات 15781610
مزاجى : ملف جديد للمخبوزات Qatary32
الوظيفة : ملف جديد للمخبوزات Profes10
الهواية : ملف جديد للمخبوزات Readin10
علم الدولة : ملف جديد للمخبوزات Male_e10
النادى المفضل : ملف جديد للمخبوزات 2mzy802
إلحـــــالة : ملف جديد للمخبوزات 6ohlxs
الأوسمة الحــاصل عليــها : ملف جديد للمخبوزات 29djrc8
السٌّمعَة : 7
نقاط : 3799
تاريخ التسجيل : 23/08/2008

بطاقة الشخصية
GAME OVER:
HERO 4 EVER:
HERO 4 EVERملف جديد للمخبوزات Empty
ملف جديد للمخبوزات Empty

ملف جديد للمخبوزات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف جديد للمخبوزات   ملف جديد للمخبوزات Icon_minitimeالثلاثاء يوليو 14, 2009 7:22 pm

البناتونى الإيطالى على الطريقة الأمريكية


هذا هو الشكل التقليدى للبناتونى
الخبز الإيطالى المحلى الشهير

ملف جديد للمخبوزات 1225913028225

ولكن اقدم لكم الشكل الأمريكى نظرا لأن
تسوية البناتونى بالشكل التقليدى تتطلب حرفية عالية
لا تتقنها حتى ربات البيوت اللإيطالين انفسهم

بسبب شكله التقليدى كان ينتج رغيف محلى ملىء بالفاكهة المجففة و شهى الرائحة الا انه جاف من الخارج و لم ينضج تماما من الداخل فكان هذا الحل
احصلى على خبز البناتونى المحلى و لكن بشكل امريكى بدلا من ايطالى

ملف جديد للمخبوزات 1225129903053

البيجا او البادىء


  • 1 1/2 كوب دقيق
  • 1/2 ماء بارد
  • 1/4 ملعقة صغيرة خميرة فورية
العجينة


  • 3 بيضات كبيرة او 4 صغيرين
  • 1/2 كوب زبدة غير مملحة مقطعة مكعبات
  • 2 1/2 كوب دقيق
  • 1/3 كوب سكر
  • 5 معالق صغيرة خميرة فورية
  • 1 1/2 ملعقة صغيرة ملح
  • 2 باكتة فانيليا
  • بشر قشر ليمونتين
  • 1 1/2 كوب فواكه مجففة مقطعة
الطريقة




ملف جديد للمخبوزات 1225130036155

البادىء
اخلطى الدقيق و الماء و الخميرة و اعجنى كويس








ملف جديد للمخبوزات 1225130070009



سيبى العجينة دى فى بولة مدهونة و غطيها عشان تخمر طول الليل
حوالى 12 ساعة




ملف جديد للمخبوزات 1225130081563



العجينة
اخلطى المكونات جيدا و اضيفى ليها البيجا او البادىء ولكن بدون الفاكهة المجففة ولاحظى انه لو عندك العجان سيمون اسهل عليمى عجنها لأنها عجينة صعبة
ولكن اليدين ستفيان بالغؤض مع بعض المجهود




ملف جديد للمخبوزات 1225130092587



اعجنى كويس ولا تنزعجى اذا التصقت العجينة بجدار البولة
فالعجينة كما قلت ثقيلة قليلا






ملف جديد للمخبوزات 1225130104384

خلى العجينة ترتاح فى بولة مدهونة لمدة ساعة






ملف جديد للمخبوزات 1225130117446



امزجى الفواكه المجففة مع العجينة لكن ماتقلبيهاش كتير اوى عشان الفواكه ماتنزلش السكر بتاعها فى العجينة مما يعوق ارتفاع العجينة فيما بعد




ملف جديد للمخبوزات 1225130129860



سبيها ترتاح 10 دقائق و شكليها على شكل كورة




ملف جديد للمخبوزات 1225130141365

اعملى حفرة فى نص الكورة




ملف جديد للمخبوزات 1225130153383


و شليها بالراحة و حطيها فى صينية مفرغة مدهونة





ملف جديد للمخبوزات 1225130166095



غطيها و سبيها ساعتين
مش حاترتفع كتير ولكن يجب تركها






ملف جديد للمخبوزات 1225130178940



اخبزى البناتونى فى فرن سابق التسخين
40 دقيقة
بعد 25 دقيقة من بداية الخبيز غطيها بألزميوم فويا لغاية نهاية الخبيز
لو القالب بتاعك صغير و قطره صغير

حاتحتجى تقسمى الكمية بتاعة العجينة على مرتين و مده خبز اقل شوية
او استعملى اختبار السكينة عشان تعرفى العجينة استوت ولا لأ






ملف جديد للمخبوزات 1225130190264


طلعى البناتونى من الفرن و ادهنيه بالزبدة السايحة و هو لسه سخن






ملف جديد للمخبوزات 1225130190264

رشى عليه سكر بودرة قبل التقديم مباشرة و ده حسب الرغبة



ملف جديد للمخبوزات Img_0742
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.ok1313.yoo7.com
 
ملف جديد للمخبوزات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» مسلم جديد
» الشمس تشرق من جديد
» الأهلى يتعاقد مع مهاجم جديد
» هل يعيد التاريخ نفسه من جديد
» بيتزا القلوب والزهور شكل جديد

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
F.R.I.E.N.D.S :: منتدى (طعم البيـــــــــوت) :: منتدى المطبخ وأدواته و الصناعات المنزلية :: الخبز والمعجنات-
انتقل الى: